chrome firefox opera safari iexplorer

Московський патріархат хоче проводити богослужіння української мовою

11 лютого 2013 о 09:49

Українська мова може використовуватися для Богослужінь у храмах УПЦ (Московського Патріархату). Про це заявив керуючий справами цієї церкви митрополит БориспільськийАнтоній (Паканич), повідомляє ТСН.

«На території України є парафії, де служби ведуться угорською, румунською, церковнослов'янською і українською мовами. Питання вибору мови Богослужіння – не проблемне для церковної свідомості», — зазначив владика.

«Питання не релігійного, а культурного спрямування. Адже дуже важливо, коли священик може, наприклад, прийняти сповідь у людини, яка спілкується українською мовою», — пояснив архиєрей.

«Якщо дві третини парафіян хочуть службу українською або іншою мовою – жодних питань не виникне», — додав він.

Митрополит повідомив, що українською мовою в УПЦ (МП) служать переважно на Волині. Також такі парафії існують і в Києві.

Також владика Антоній повідомив про потребу праці Церкви за кордоном – у країнах, де проживає чимало українців.

«У сучасних умовах близько 7 мільйонів українців перебуває за кордоном, і їм також потрібно надати можливість духовної допомоги. Ми якраз зверталися до архієрейського собору, щоб розробити гнучкіший і простіший механізм, щоб УПЦ (МП) могла направляти туди священнослужителів», — зауважив він.

«У Мілані, наприклад, орендується храм, який входить до юрисдикції РПЦ. Але оскільки там більшість прихожан українці, то і священик направляється з України», — додав митрополит Антоній.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути