chrome firefox opera safari iexplorer

«Регіонал» обіцяє покарати Західну Україну через мовну непокору

11 жовтня 2012 о 13:08

Якщо на Тернопільщині, Львівщині та Івано-Франківщині не виконають норми мовного закону, ініціатори будуть притягнуті до адміністративної чи карної відповідальності.

Про це в інтерв’ю севастопольському телеканалу «НТС» сказав співавтор закону, регіонал Вадим Колесніченко, повідомляє ВВС.

Він зазначив, що обласні ради вже відхилили протести місцевих прокуратур з цього приводу і тепер прокуратури звертатимуться до суду.

«Але головне – в іншому: з 10 серпня закон діє по всієї території Україні. І якщо хоч один обласний паночок спробує не виконати норму закону — а ми там все передбачили — посадові особи притягуватимуться до відповідальності: від адміністративної до карної», — сказав Колесніченко.

Як відомо, Львівська обласна рада визнала закон про основи мовної політики нечинним на території області. Ініціатор рішення, депутат облради Ірина Фаріон, пояснила це «антидержавною сутністю закону та грубими порушеннями при його прийнятті».

Раніше подібні рішення ухвалили облради в Тернополі та Івано-Франківську.

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути