chrome firefox opera safari iexplorer

На Одещині готують головну ялинку країни

25 жовтня 2012 о 13:29

У місті Іллічівськ Одеської області почали збирати новорічну ялинку, яку встановлять у Києві на Майдані Незалежності. Її виготовленням займається місцева компанія, пише Голос України.

Майстри монтують зелену красуню за власною методикою: без використання кранів, за допомогою гнучких мембран, які поступово піднімаються всередині каркаса.

У компанії також обіцяють, що на відміну від ялинки—2012, що стала об’єктом кепкувань за свої форми, її спадкоємиця не буде нагадувати нудний рівний конус: в ній будуть виступи у вигляді гілочок, а спеціальні навісні конструкції нададуть дереву природної форми.

Хвоя в майбутньої ялинки буде виконана зі спеціального негорючого матеріалу, а вага готової конструкції складе 25 тонн, що удвічі менше, ніж у торішнього дерева. Висота новорічної красуні досягне 35 метрів.

Крім того, прикрасять її особливими іграшками, які не вигорають на сонці. Верхівка-зірка також стане експериментальною: її підсвічуванням керуватимуть за допомогою окремої комп’ютерної системи, що відповідає за ілюмінацію.

Розділи: Суспільство

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути