chrome firefox opera safari iexplorer

Футбольне Євро-2013 пройде без українок

26 жовтня 2012 о 11:25

Національної жіночої збірної України з футболу не буде серед учасниць фінального турніру чемпіонату Європи, який пройде з 10 по 28 липня 2013 року в Швеції.

Про це повідомляється на офіційному сайті УЄФА.

«Збірні Росії та Ісландії, подолавши у стикових матчах своїх суперників — збірні Австрії (2:0, 1:1) та України (3:2, 3:2) відповідно — доповнили склад учасників фінальної стадії жіночого Євро-2013», — заначається в повідомленні.

На день раніше путівку до Швеції виборола збірна Іспанії (єдина команда, яка не брала участі в чемпіонаті Європи-2009).

Окрім неї, участь в Євро-2013 гарантували собі господарки чемпіонату шведки, переможці семи відбіркових груп (Німеччина, Італія, Норвегія, Франція, Фінляндія, Англія і Данія), а також збірна Голландії як найкраща команда серед володарів других місць.

Жеребкування фінального турніру відбудеться в гетеборзькому виставковому центрі Svenska Massan 9 листопада. 12 команд будуть поділені на три групи по чотири збірні у кожній. Рейтинг для посіву стане відомий пізніше.

По дві сильні команди кожної групи і дві найкращі збірні з числа тих, що посіли треті місця, вийдуть до плей-оф чемпіонату Європи.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Спорт в Україні

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути