chrome firefox opera safari iexplorer

Про монастирі Закарпаття відзняли документальний фільм

06 листопада 2012 о 16:23

Студія документальних фільмів Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) випустила 1-шу серію циклу фільмів «Монастирське життя Закарпаття».

У фільмі показано життя монастирів з різних, дещо навіть незвичайних, сторін.

Як повідомляє РІСУ, глядач дізнається, що не одними Cлужбами живе монастир: що при обителі є й ферми, пекарня і що найпопулярніший вид транспорту там велосипед, кінь чи трактор, і багато іншого.

Такий формат був обраний не випадково — щоб показати світській аудиторії глядачів, та й не тільки світській, монастирське життя під іншим кутом зору.

Знімальна група відзняла всі 40 православних монастирів УПЦ (МП) на Закарпатті. Робота над черговими серіями триває.

Автор ідеї — єромонах Пімен (Мацола) — сліпий священнослужитель, який, до слова, і книги пише («Православні святині Закарпаття»), і фільми знімає (!). Автор і режисер кінострічки — Олена Каретник, що зняла більше 60 документальних фільмів; продюсер — протоєрей Георгій Коваленко, Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП).

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути