chrome firefox opera safari iexplorer

Лауреатом Гонкурівської премії став Жером Феррарі

07 листопада 2012 о 17:31

Лауреатом Гонкурівської премії став Жером Феррарі. Перемогу 44-річному професору філософії принесла «Проповідь про падіння Риму» — роман про крах надій, дія якого відбувається на Корсиці, передає УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

Проповідь, до якої відсилає назва роману, була виголошена св. Августином в 410 році в Гіппоні, перед віруючими, котрі пережили розграбування Риму вестготами. У ній єпископ Гіппонський порівнює світ з людиною, яка народжується, росте і вмирає. Те ж відбувається з амбітними планами героїв по перетворенню бару в рідному селі в «кращий із світів».

Нагадаємо, Гонкурівська премія вручається у Франції з 1903 року і є однією з найпрестижніших нагород для авторів, які пишуть на французькою мовою. Серед її лауреатів — Марсель Пруст, Анрі Труайя, Моріс Дрюон, Мішель Уельбек.

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути