chrome firefox opera safari iexplorer

Оголошено переможців першої української музичної премії «YUNA»

09 лютого 2012 о 13:06

У Києві відбулася музична церемонія Yuna Awards. 

Перша премія «Yuna» відбулася під гаслом «Україна – 20: кращі за 20 років» і відзначила найкращих діячів музичного мистецтва за 20 років незалежності України.

Головними тріумфаторами вечора стали рок-ветерани «Воплі Відоплясова», що отримали нагороди в трьох з восьми номінацій, в яких були заявлені.

Альбом «ВВ» 1997-го року «Музіка» був визнаний «Кращим українським альбомом останніх 20 років», пісня «Весна» — «Кращою композицією», а кліп на неї — «Кращим українським відео».

Кращою українською групою були названі «Океан Ельзи».

— кращий виконавець 20-річчя- Олександр Пономарьов,

краща виконавиця — Ірина Білик,

кращий композитор — Костянтин Меладзе.

Переможцем в категорії «Кращий автор слів» став вокаліст «Бумбокса» Андрій Хливнюк, який віддав свою нагороду Юрію Рибчинському.

Спеціальна премія «За внесок у розвиток української культури» була вручена Софії Ротару.

Визначення номінантів та лауреатів Yuna Awards проходило в два етапи. На першому етапі складався список претендентів на нагороду, після чого за підсумками голосування журналістів і діячів українського музичного бізнесу вибиралися п'ятірки фіналістів. З них голосуванням членів журі Yuna Awards і визначалися лауреати.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути