chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні з'явилася Асоціація християнських батьків

04 грудня 2012 о 11:02

Як повідомляє департамент інформації УГКЦ, 1 грудня у приміщенні відділу комісій Патріаршої курії УГКЦ з ініціативи комісії УГКЦ у справах освіти та виховання відбулася установча зустріч Асоціації християнських батьків України. Учасниками заходу були батьки дітей, які навчаються в навчально-виховних закладах УГКЦ та закладах християнського спрямування.

На початку зустрічі із привітальним словом до батьків звернулася с. Христофора Буштин, СНДМ, голова комісії УГКЦ у справах освіти та виховання, яка ознайомила присутніх з діяльністю комісії та міжнародним досвідом функціонування Асоціації європейських християнських батьків.

Співініціатор зустрічі Оксана Кочерган розповіла про основні завдання Асоціації: підтримувати освітні проекти, що впроваджують у навчально-виховний процес християнські цінності та мудрість Святого Письма; представляти інтереси закладів християнського спрямування перед суспільством та європейськими колегами; створювати можливості та умови для духовного розвитку батьків; інтегрувати асоціації християнських батьків України з подібними європейськими організаціями.

Учасники зустрічі обговорили та затвердили декларацію про заснування Асоціації християнських батьків України, а також розглянули проект статуту Асоціації.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

8 травня

Інші дати
Микола Козловський
1921 –  український майстер фотографічних справ. Лауреат Шевченківської премії за фотоальбом «Києве мій».  
Розгорнути
Народився Данило Лідер
(1917, с. Вікторівка, Росія - 2002) - художник театру, педагог. Народний художник України. Серед найвідоміших робіт: оформлення вистав "Ярослав Мудрий" І. Кочерги, "Король Лір" В. Шекспіра, "Дядя Ваня" А. Чехова, "Візит старої дами" Ф. Дюрренматта, "Тев'є-Тевель" за Шолом Алейхемом.
Розгорнути
Народилася Надія Кибальчич
(1878, с. Ясногород Житомирської обл. - 1914) - українська письменниця, перекладачка. Автор книжок "Поезії", "Дитячі оповідання", "Малий Ніно", "Спогади кота Сивка" та ін.
Розгорнути
Народився Василь Вовк-Карачевський
(1834, с. Дуболучівка Чернігівської обл. - 1893) - український громадсько-культурний діяч, публіцист, перекладач, Автор публіцистичних сатей, історичних досліджень ("Канів і його коротка історія"), перекладів праць М. Костомарова, М. Дашкевича, В. Антоновича.
Розгорнути