chrome firefox opera safari iexplorer

Фестиваль зірок спорту «Спортивні ігри України»

19 вересня 2010 о 20:09

Цей фестиваль подарував унікальну можливість школярам та викладачам фізичного виховання пройти з зірками українського спорту майстер-класи з тенісу, важкої атлетики, греко-римської боротьби, стрільби, баскетболу, волейболу, художньої та спортивної гімнастики, самбо, дзюдо, кікбоксінгу, боксу тощо. 

Спорт – це одна із небагатьох речей, які сьогодні об’єднують Україну і формують її позитивний імідж за кордоном. Тому ми хотіли, щоб люди, які були «прапором» українського спорту, і ветерани спорту могли передати свій досвід та навики молодому поколінню. Наша мета – не просто показати, на що здатні «зірки», а й їхнє спілкування з молоддю, переконання її у тому, що в спорті можна бути успішною людиною і багато зробити для своєї країни. 

Важлива місія «Фестивалю зірок спорту» – підтримати шкільне фізичне виховання, місцеві спортивні клуби тощо. Організатори фестивалю роблять і свій внесок у розбудову спортивної інфраструктури, відкриваючи нові спортивні майданчики (побудовані без залучення бюджетних коштів, за допомогою спонсорів), нагороджуючи кращих вчителів фізичної культури та інструкторів спорту, даруючи подарунки дітям-переможцям змагань. 

«Спортивні ігри» стартували у Черкасах 26 серпня 2006 року. З кожним роком цей фестиваль все більше розширює свою «географію» проведення, більше областей долучаються до участі у спортивних змаганнях. «Фестиваль зірок спорту» став щорічним популярним всеукраїнським святом спорту в Україні, під час якого молодь з усієї країни отримує можливість хоча б раз на рік побачити українських чемпіонів і пройти разом з ними майстер-класи з улюблених видів спорту.  

* Детальніше про фестиваль можна знайти на www.tomenko.kiev.ua

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути