chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні — найдепресивніший день року

16 січня 2013 о 09:16

Учені з британського Університету Кардіффа визнали 16 січня найдепресивнішим днем у році, передає УНН з посиланням на іноземні ЗМІ

Згідно «формулі щастя», яка була розроблена експертами, саме цього дня англійці та інші європейці відчують післяріздвяний та післясвятковий смуток, який наштовхне їх на думку про те, що найближчим часом їх чекає мало приємного. Серед головних причин поганого настрою експерти називають холодну погоду, борги, що накопичилися, і неоплачені рахунки, а також факт того, що до заробітної плати за січень залишається ще два тижні.

«Всі ці чинники і роблять 16 січня найсумнішим робочим днем у році», – упевнені учені. Вони відзначають, що люди, які люблять свою роботу, справляються з депресією набагато успішніше, ніж ті, хто працює без задоволення.

Дата «найсумнішого дня в році» була вперше визначена вченим Кліффом Арналлом. Математична формула нещастя, виведена ученим, складається з шести елементів: погода; борг; показник часу, що пройшов після Різдва; показник часу, що пройшов з моменту, коли людина дала собі новорічні обіцянки; низька мотивація, відчуття необхідності ухвалення негайних рішень.

Проте частина вченого світу стверджує, що формулі Кліффа Арналла немає місця в реальній науці.

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути