chrome firefox opera safari iexplorer

У Криму вже цвітуть троянди й абрикоси, а люди купаються в морі

13 лютого 2013 о 16:13

Зима в цьому році проігнорувала Кримський півострів. Мало того, що в цьому році сніг у більшій частині АРК люди бачили лише кілька годин, так ще й погода встановилася дуже тепла — вдень стовпчик термометра рідше опускається нижче 10.

Все це, звичайно ж, позначається і на вегетації рослин. У самий суворий зимовий місяць лютий в Севастополі повсюдно починають розпускатися квіти і набухати бруньки на деревах. Зацвіли проліски, троянди, декоративні квіти і починають з'являтися перші квіти на гілках абрикосових і мигдалевих дерев.

Люди поховали шуби і ходять по вулицях в легкому одязі. У Севастополі цвіте бузок. Мало того, є й такі, хто скористався наступила спекою і влаштував заплив у море. Хоч водиця і бадьорить: 6 ... 8 градусів, але повітря тепле — замерзнути не дає. Вже тиждень термометр за вікном показує до 20 градусів, а в деяких містах і зовсім піднімається до 25.

Розділи: Довкілля

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути