chrome firefox opera safari iexplorer

Визначено лауреатів премії імені Лесі Українки

21 лютого 2013 о 10:48

Визначено лауреатів премії Кабінету міністрів України ім. Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2012 рік.

20 лютого відбулося засідання Комітету з присудження премії, пише ЛітАкцент.

За результатами таємного голосування лауреатами премії Кабінету міністрів України ім.Лесі Українки стали:

Книжка «Хвацькі вірші» Григорія Фальковича (номінація «Літературні твори для дітей та юнацтва»);

Книжка «Чудова мандрівка Нільса з дикими гусьми» Сельми Лагерльоф у художньому оформленні Марини Пузиренко (номінація «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва»);

Вистава-музична казка «Пригоди бременських музикантів» за п’єсою В.Ліванова та Ю.Ентіна «Трубадур та його друзі». Режисер-постановник Тамара Тимошко-Горюшко, диригент, хормейстер-постановник Ігор Ярошенко, балетмейстер-постановник Анжела Гречановська, Київський національний академічний театр оперети (номінація «театральні вистави для дітей та юнацтва»).

У номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» лауреата не було названо.

Нагадаємо, цьогоріч на здобуття премії загалом було подано близько 80 творів.

13 травня

Інші дати
Народився Володимир Підпалий
(1936,  с. Лазірки Полтавської обл. - 1973) - український поет, видавець. Автор збірок "Зелена гілка", "Повесіння", "В дорогу", "Вишневий цвіт", "Поезії", книжки для дітей "Кожна бджілка - немов лічилка".
Розгорнути
Народився Панас Мирний (Рудченко)
(1849, м.Миргород, Полтавська область - 1920) — український письменник, фольклорист, публіцист, громадський і культурний діяч. Автор романів «Хіба ревуть воли як ясла повні?», «Повія», п»єси «Лимерівна», повістей «Лихі люди», «Голодна воля».
«Земля, як хороша молода дівчина, сором'язливо спускала з свого тіла димчату сорочку ночі і відкривала своє пишне лоно. Сонце обливало його рожевим світом, цілувало тисячами своїх гарячих іскорок, гріло-пестило теплом свого проміння… Прокинулось усе.» (Панас Мирний).
Розгорнути