chrome firefox opera safari iexplorer

Через 3 дні київське метро може зупинитися

26 лютого 2013 о 09:21

ПАТ «Київенерго» попередило КП «Київський метрополітен» та КП «Київміськсвітло» про відключення електроенергії через борги, які вони накопичили.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Станом на 21 лютого, загальна заборгованість всіх споживачів включно з населенням за електроенергію перед „Київенерго“ склала 836,9 мільйона гривень. Найбільші борги у розмірі 499,6 мільйона гривень накопичили загалом підприємства і організації житлово-комунального господарства та міського транспорту», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, борг метрополітену станом на 25 лютого становить 8,5 мільйона гривень, «Київміськсвітла» – 13 мільйонів гривень.

«Борги установ, які фінансуються з державного бюджету, становлять 35,8 мільйона гривень, з міського та районного бюджетів – 37,4 мільйона гривень. Борги промислових підприємств сягнули 101,9 мільйона гривень», — відзначили в «Київенерго».

«Попередження про відключення компанія направляє споживачам-боржникам мінімум за 3 робочих дні до запланованого дня відключення. У випадку, якщо споживач з об'єктивних причин не в змозі відразу погасити борг, що накопичився, він може звернутися до „Київенерго“ з проханням реструктуризувати його або узгодити графік погашення заборгованості», — відзначили в «Київенерго».

Як відомо, ПАТ «Київенерго» з грудня 2011 року входить в ДТЕК, яка в свою чергу входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова. ДТЕК за 450,5 мільйона гривень придбав держпакет акцій компанії і довів свою частку в «Київенерго» до 71,89%; НАК «Енергетична компанія України» належить 25% +1 акція компанії.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути