chrome firefox opera safari iexplorer

«Розмальовка» українського художника стала топ-лотом аукціону в Лондоні

12 квітня 2013 о 12:48

Робота українського художника Олега Тістола пішла з аукціону за $ 54 000. «Розмальовка» стала одним з п'яти найбільш успішних лотів на торгах аукціонного дому Phillips у Лондоні, повідомляє Gazeta.ua.

«Розмальовка» — це живописна робота зі знаменитого циклу «Південний Берег Криму», яка була виставлена ​​на 31-му Українському тижні моди в 2012 році, і розфарбована глядачами за допомогою маркерів.

Ця картина стала 18-й роботою Олега Тістола, проданою на міжнародних торгах, і за результатом — світовим ціновим рекордом для художника. Попередній ціновий рекорд Тістола був встановлений на торгах Phillips в Нью-Йорку — картина «Море» була продана за $ 28 750.

«Розмальовку» придбав колекціонер із США. У п'ятірці топ-лотів поступився інтерактивний живопис Олега Тістола лише Енді Уорхолу («True Love» продана за $ 251 тисячі), молодому вундеркіндові арт-ринку Джейкобу Кессі («Untitled» продана за $ 186,5 тисячі), знаменитому графітчику BANKSY («Do Not Punish Yourself» продана за $ 124 777) і британському концептуалісту Гевіну Тертку («Pink Che» продана за $ 57 300).
Джерело: Gazeta.ua

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути