chrome firefox opera safari iexplorer

Затопити Київ може на початку травня

12 квітня 2013 о 17:08

На початку травня буде спостерігатися максимальний рівень води у Дніпрі на території Києва. Про це сьогодні розповів на прес-конференції директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, передає кореспондент УНН.

«У Києві на початку травня буде проходження, скоріш за все, максимальних рівнів води. Тобто, пік буде на початку травня. Зараз рівень води (у Дніпрі — Ред.) у межах 550 см вище умовного нуля, максимальний ми чекаємо 720-740 см. Це буде зростання більше 2 м над поточним рівнем», — сказав М.Кульбіда.

При цьому на сьогодні, за його словами, суттєве зростання рівнів води спостерігається на верхніх ділянках Десни, Дніпра і на лівих притоках річки Прип'ять, що течуть з білоруської сторони.

«Це пов'язано з тим, що навіть в тих регіонах максимальна температура вчора підвищилася до 7-10 градусів тепла і розпочалося інтенсивне сніготанення. Таким чином інтенсивність розвитку весняного водопілля на Десні і Дніпрі збільшиться. При чому щоденне зростання рівнів на верхніх ділянках річок буде становити від 20 до 40 см кожної доби», — зазначив директор Укргідрометцентру.

Як повідомлялося, рівень води в Києві на ранок 12 квітня склав 563 см над нулем поста, що на 1,5 м нижче середнього рівня максимальних значень весняної повені за багаторічний період, який становить 715 см.

Розділи: Довкілля

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути