chrome firefox opera safari iexplorer

Київські автобуси з 1 червня оснастять електронними компостерами

28 травня 2013 о 11:30

У Києві від 1 червня розпочнеться експеримент із впровадження у столичні автобуси електронних компостерів, повідомляють у КМДА.

За даними міської адміністрації, першими електронними компостерами будуть оснащені автобуси маршрутів Деснянського, Оболонського та Подільського районів № 21, 73, 99, 101, 102.

Також повідомляється, що на цих маршрутах будуть введені нові квитки, виготовлені на спеціальному папері для можливості їх компостування електронними компостерами.

У КМДА зазначають, що електронні компостери — це сучасні засоби для компостування квитка (на якому друкується дата і час компостування) із функцією перевірки «свій-чужий» і захистом від повторного використання.

Від 1 червня 2013 року на зазначених маршрутах (№ 21, 73, 99, 101,102) буде припинено реалізацію кондукторами та водіями квитків старого зразка, однак разом із новими квитками будуть діяти і квитки старого зразка та механічні компостери.

На інших трамвайних, тролейбусних та автобусних маршрутах облаштування новою системою оплати проїзду буде здійснюватися поступово.

За бажання квитки старого зразка пасажири можуть обміняти на квитки нового зразка у кіосках на зупинках громадського транспорту або в центральній касі Служби організації збору та обліку виручки.

Нагадаємо, що минулого тижня влада Києва повідомляла, що до кінця року зі столичного метро зникнуть пластикові жетони.

Розділи: Суспільство

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути