chrome firefox opera safari iexplorer

В УГКЦ здивовані, що державні святкування 1025-ліття Хрещення Київської Руси започатковуються в Москві

04 червня 2013 о 19:58

Не тільки УГКЦ, а й інші християни в Україні здивовані, що досі не оприлюднена державна програма святкування 1025-річчя Хрещення. Про це сьогодні на прес-конференції сказав Глава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук), пише РІСУ.

«Хоча Президент зустрічався з нами, закликав брати активну участь, але й досі не оприлюднена державна програма святкування 1025-річчя Хрещення», –зазначив Глава УГКЦ.

"Торік усі Церкви висловлювали бажання мати спільну молитву за Україну в час Хрещення. Проте бачимо, що це теж поки що не планується. Нерозуміння викликає й те, що державні святкування «обплітаються» святкуваннями, які започатковуються в Москві. Отже, втілюється сценарій, який був розроблений ще в радянські часи, 25 років тому. Однак не слід забувати, що Московська Церква є дочірньою щодо Київської Церкви. Тому логічно було б усі центральні святкування проводити тут, де 1025 років тому відбулося Хрещення», – наголосив Глава УГКЦ.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути