chrome firefox opera safari iexplorer

Хорватія обіцяє видавати візи українським туристам за 5 днів

05 червня 2013 о 16:03

Хорватія має намір забезпечити видачу віз українським туристам протягом не більше п'яти днів з моменту подання заявки.

«Ми зробимо все можливе, щоб позбутися перешкод на шляху до того, щоб всі охочі отримали візи. Ми сподіваємося, що візи не будуть перешкодою для відвідин Хорватії туристами», — заявив на прес-конференції у Києві посол Хорватії в Україні Томіслав Відошевіч.

За словами Відошевіча, у термінових випадках візи будуть видаватися протягом трьох днів. А ось візи для українців, які мають намір відвідати республіку не з метою туризму, а з іншими цілями, видаватимуться протягом 10 днів.

Відошевіч повідомив, що протягом найближчого часу Хорватія планує відкрити п'ять візових центрів у Києві, Львові, Одесі, Донецьку та Харкові.

«Таким чином, ми дамо можливість отримувати візи громадянам України, які проживають у регіонах України», — сказав він.

При цьому акредитовані при посольстві туристичні агентства зможуть звертатися за отриманням візи безпосередньо в посольство без звернення у візовий центр.

Відошевіч також нагадав, що до 31 грудня 2013 року громадяни України, які мають шенгенську візу, зможуть в'їжджати у Хорватію без хорватської візи.

У той же час, міністр туризму Хорватії Дарко Лоренцін зазначив, що Хорватія в 2013 році має намір зберегти туристичний потік з України на рівні 2012 року і прийняти близько 70 тис. туристів.

Він також повідомив, що середні витрати українських туристів у Хорватії знаходяться на третьому місці після витрат туристів зі США та Росії, яких витрачають в Хорватії 115-120 євро на добу.

Нагадаємо, термін дії рішення уряду Хорватії про тимчасове запровадження безвізового режиму для громадян України закінчився 31 жовтня 2012 року. Як очікується, 1 липня 2013 року країна стане повноцінним членом Євросоюзу.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути