chrome firefox opera safari iexplorer

Фестиваль «Джазове літо-2013» в Україні

14 червня 2013 о 11:21

Нинішнє джазове літо в Україні буде більш ніж просто насиченим. У Львові на цих вихідних «Alfa Jazz Fest» приймає легендарних музикантів, таких як 75-річний контрабасист Чарлі Хейден, знаменитий контрабасист з Ізраїлю Авішай Коен і володар десяти «Греммі» драйвовий вокаліст Боббі Макферрін.

А вже наступного тижня у тур Україною в рамках міжнародного фестивалю «Ukraine Jazz Summer-2013» (Джазове літо в Україні-2013) уперше вирушають Аллан Харріс, Ів Корнеліус, Офрі Нехемія, ізраільський піаніст Рой Ассаф, одні з кращих джазменів пострадянського простору Аркадій Овруцький та ізраільський саксофоніст Роберт Анчиполовський.

Аллан Харріс тричі отримував премію The New York Nightlife Award у номінації «видатний вокаліст». Так само як і співачка Ів Корнеліус була визнана «Джазовим вокалом року» у свій час.

Не менш інтригуючим буде виступ і нової зірки молодого джазу — Офрі Нехемія. Він почав грати на барабанах з 2-х років і є постійним учасником квартетів Элі Дегібрі та Авішая Коєна, гастролюючи з ними по всьому світу.

25 та 26 червня музиканти дадуть концерти у Києві, 28 та 29 червня — в Одесі, а 30 червня відвідають Сімферополь.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути