chrome firefox opera safari iexplorer

За останні 10 років температура б'є всі рекорди

04 липня 2013 о 10:09

У першу декаду 21 століття було побито більше температурних рекордів, ніж за всі попередні десятиліття. Про це повідомляє Всесвітня метеорологічна організація ООН.

В організації зазначають, що перші десять років нового століття стали найтеплішими за всю історію кліматичних спостережень, що ведуться з 1850 року.

Також за останній час збільшився рівень смертності від перегріву. Особливо різко він зростав під час екстремально спекотних літніх місяців у 2003 і 2010 роках в Європі.

Окрім того, перша декада 21 століття займає друге місце за рівнем вологості з 1901 року. Однак завдяки поліпшенню роботи систем сповіщення, кількість жертв повеней знизилася.

ООН вважає, що необхідно постійно розвивати системи попередження, бо клімат Землі продовжує змінюватися, пише ZN.ua.

Розділи: Довкілля

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути