chrome firefox opera safari iexplorer

27 серпня у столиці стартує Чемпіонат світу з художньої гімнастики

24 серпня 2013 о 11:45

27 серпня у столиці стартує 32-й Чемпіонат світу з художньої гімнастики. Змагання триватимуть до 1 вересня, повідомляє сайт КМДА.

Організатори інформують, що географія учасниць охоплює всю земну кулю: головні змагання 2013 зберуть близько 300 спортсменок з 59 країн світу.

На килим столичного Палацу спорту вийдуть лідери нинішнього сезону – Ганна Різатдінова та Аліна Максименко (Україна), Маргарита Мамун, Яна Кудрявцева (Росія), Мелітіна Станюта та Катерина Галкіна (Білорусь), Сільвія Мітєва (Болгарія), Нета Рівкін (Ізраїль).

Загалом на глядачів очікує захоплююча боротьба за медалі, і справжнє свято краси та грації. Окрім змагань, у дні відкриття і закриття чемпіонату – грандіозні гала-концерти за участю відомих зірок.

Крім того, усі охочі зможуть слідкувати за перебігом змагань не лише на трибунах Палацу спорту, а й у фан-зоні на Хрещатику.

Зауважимо, що історія проведення чемпіонатів світу з художньої гімнастики розпочалася у 1963 році в Будапешті. Наразі Україна вперше приймає змагання світової першості.

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути