chrome firefox opera safari iexplorer

Столиця прийме VI етап Кубка світу з художньої гімнастики

02 травня 2011 о 13:54

6 – 8 травня київський Палац спорту прийматиме черговий, VI етап Кубка світу з художньої гімнастики. У змаганнях, які транслюватиме в прямому ефірі «Перший Національний» візьмуть участь 150 гімнасток з 39 країн.

У 2011 році Міжнародною федерацією гімнастики передбачено 10 етапів Кубка світу, більшість з яких проводяться і за індивідуальною, і за груповою программою.

З зупинками на трьох континентах змагання з художньої гімнастики вже пройшли 29-30 січня в Монреалі (Канада), 25-27 березня в Пезаро (Італія), 15-17 квітня в Каламаті (Греція), 23-24 квітня в Нижньому Новгороді (Росія), 28 квітня – 1 травня в Портімао (Португалія). Зовсім скоро Кубок світу загляне й до Києва, після чого етап приймуть 13-15 травня Корбей-Ессона (Франція), 20-21 серпня Софія (Болгарія), 26-27 серпня Тель-Авів (Ізраїль) і 5-7 вересня Ташкент (Узбекистан).

Участь у Кубку світу Категорії Б (а саме така категорія у 9 з 10 проведених Кубків світу) відкрито для всіх членів-федерацій ФІЖ. Країни, чиї гімнастки увійшли до ТОП-40 на Чемпіонаті світу 2010, мають право брати участь з двома гімнастками. Всі інші федерації мають право заявити тільки одну гімнастку. Кожна країна може також заявити одну групу, яка є Національною збірною командою.

Багатоборство для гімнасток, які виступають і в індивідульній, і в груповій програмах, є кваліфікацією у фінали в окремих видах. У фіналах бере участь вісім спортсменок.

Очки світового рейтингу присвоюються гімнасткам за результатами чотирьох найкращих змагань у році, що і складає їхню суму. Кращі з кращих у багатоборстві та в кожному виді будуть визнані переможницями загальної серії Кубка світу на останньому турнірі в Ташкенті.

 

Джерело: ZIK
Розділи: Здорова Спорт в Україні

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути