chrome firefox opera safari iexplorer

Українкам нададуть можливість ділити декретну відпустку на частини

10 вересня 2013 о 19:17

Мінсоцполітики пропонує дозволити жінкам переривати декретну відпустку і дати їм можливість продовжити її коли-небудь до досягнення дитиною восьми років.

Таку ініціативу озвучила міністр соціальної політики Наталія Королевська під час круглого столу «Розвиток механізмів гарантування рівних прав жінок і чоловіків у сфері зайнятості».

«Ми маємо намір ініціювати надання матерям можливості брати один рік із трирічної відпустки з догляду за дитиною в будь-який час до досягнення дитиною 8-річного віку», — сказала Королевська, зазначивши, що ця ініціатива нині перебуває на стадії обговорення.

За словами чиновника, такий крок позитивно позначиться на зайнятості жінок і збереженні професійних якостей. «Жінка буде мати можливість скористатися правом перервати відпустку і використати її в період, коли дитина дійсно цього потребує, наприклад, перед школою або під час навчання дитини у першому класі», — переконана вона.

За даними Мінсоцполітики, 87% жінок виходять на роботу ще до досягнення дитиною 3 років. Зокрема, 60% молодих мам починають працювати через незадовільний матеріальний статок сім'ї, а 34% — для збереження професійних навичок.

Джерело: DT.UA
Розділи: Суспільство

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути