chrome firefox opera safari iexplorer

Український фільм отримав премію на «Кіношоку»

24 вересня 2013 о 17:45

Український фільм режисера Олени Дем’яненко “Моя бабуся Фанні Каплан” (ко-продукція України, Франції, Росії) отримав співпремію фестивалю “Кіношок”. Про це повідомляє Українське агентство з питань кіно.

Український фільм розділив третю премію конкурсу на найкращий спільний повнометражний кінопроект країн-учасниць СНД з фільмом “Прояв” (продукція Росії, Грузії, України). В основі фільму “Моя бабуся Фанні Каплан” лежить журналістське розслідування, яке відбувається в наші дні. У паризькому передмісті Сент-Женев’єв Де Буа, в Руському домі доживає останні дні старий, який володіє щоденником своєї бабці – Фані Каплан. З цього щоденника київська журналістка Марина дізнається пронизливу історію “сліпого” кохання Фані Каплан до чоловіка на ім’я Віктор Гарський.

Засновниками конкурсу на найкращий спільний повнометражний кінопроект є Міждержавний фонд гуманітарної співпраці держав-учасниць СНД, Міністерство культури РФ і Відкритий фестиваль кіно країн СНД, Латвії, Литви й Естонії «Кіношок». Головні цілі та завдання конкурсу – виявлення найкращих спільних кінопроектів, призначених для прокату на території будь-якої держави СНД, а також фінансова підтримка їх на стадії девелопменту.

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути