chrome firefox opera safari iexplorer

Опалювальний сезон в Україні може початись раніше

25 вересня 2013 о 20:27

Опалювальний сезон у тих регіонах, де середньодобова температура повітря протягом трьох днів протримається на рівні +8ºС, може розпочатися раніше.

Про це на виїзній колегії Мінрегіону в середу заявив віце-прем'єр Олександр Вілкул, повідомляє його прес-служба.

«До початку опалювального сезону залишилися лічені дні. За завданням уряду до 1 жовтня мають бути готові всі об’єкти житлово-комунального господарства», зазначив Вілкул.

Наразі, за даними віце-прем'єра, підготовчі роботи по країні виконано на 98%.

«Відповідно до законодавства опалювальний сезон може початися не 15 жовтня, а раніше, якщо середньодобова температура повітря протягом трьох днів протримається на рівні плюс 8 градусів Цельсія», — повідомив він.

Вілкул доручив місцевим органам влади активізувати взаємодію з Гідрометцентром та підприємствами теплокомуненерго для своєчасного початку опалювального сезону.

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути