chrome firefox opera safari iexplorer

На «Червоній руті» цьогоріч виступить понад 900 українських виконавців

26 вересня 2013 о 15:47

Програма цьогорічного Всеукраїнського фестивалю «Червона Рута», що розпочинається у Києві 26 вересня, складається із 15 заходів.

Про це розповіла директор інформаційної агенції культурних індустрій «ПРО» Ірина Плехова на прес-конференції перед початком фестивалю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Упродовж чотирьох днів пройде 15 фестивальних заходів — фінальні конкурси, гала-концерти переможців фестивалю, концерт Тараса Петриненка, народні танці, ігри та забави з глядачами, кобзарювання, майстер-класи народних майстрів, виставка українських народних інструментів», — зазначила Плехова.

Крім того, у межах фестивалю буде представлено спеціалізовану виставку «Український музичний ярмарок».

Водночас, за словами Плехової, у фестивалі візьме участь рекордна кількість молодих українських виконавців — понад 900.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути