chrome firefox opera safari iexplorer

У Софії пройде «Марш українських вишиванок»

27 вересня 2013 о 10:16

У ці вихідні в Софії пройде вперше «Марш українських вишиванок». У Софії пройде «Марш українських вишиванок» Про це повідомляє Олена Коцева, голова товариства українських організацій в Болгарії «Мати Україна». Вона розповіла, що для участі в марші запросили всіх українців, які живуть в регіонах Болгарії.

Згода мешканців України, які живуть у Пловдіві вже отримано, а організатори сподіваються на те, що участь у «Марші українських вишиванок» візьмуть також представники мерії Софії. Олена Кольцова також розповіла, що в 12:00 28 вересня українці в вишиванках вирушать від Народного театру імені Вазова до пам'ятника Тараса Шевченка.

Метою цього заходу організаторів назвала популяризацію української культури в Болгарії. Це прямо пов'язано з підготовкою Софії до 2019 року, коли повинні пройти змагання на звання культурної столиці Європи.

1 травня

Інші дати
Народилася Нонна Копержинська
(1920, м. Київ – 1999) - українська актриса театру і кіно. Народна слава прийшла до неї після ролей у фільмах «За двома зайцями» і «Королева бензоколонки».
«Нонна Копержинська не грала на сцені – вона на ній жила, і в цьому її можна порівняти з Амвросієм Бучмою». (Галина Яблонська).
Розгорнути