chrome firefox opera safari iexplorer

8 березня у Києві пройде феміністичний марш

06 березня 2012 о 14:00

У четвер 8 березня о 14:00 на Михайлівський площі розпочнеться феміністичний марш із гаслом  «Церкві й державі час жити нарізно!», повідомили УНН в прес-службі організаторів.

«Учасниці й учасники маршу пройдуть від Михайлівського собору повз Верховну Раду до пам'ятника Лесі Українки в Маріїнському парку з вимогою припинити небезпечне зближення церкви й держави, яке останнім часом спостерігається в Україні. Згідно з Конституцією, Україна є світською, правовою та демократичною державою. Попри це влада підтримує патріархальну та консервативну ідеологію й схвалює церковний вплив на соціальну політику», — йдеться в повідомленні.

Як зазначають організатори, наступи на сексуальні та репродуктивні права, податок на бездітність, заборона жінкам робити штучне запліднення після 49 років, загроза заборони абортів, криміналізація гомосексуальності, клерикалізація освіти – це лише попередній перелік «зрушень», які відбуваються через поєднання державної влади з церковною.

«Депутати та церковники апелюють до „християнських цінностей“, намагаються встановити контроль над тілесністю та сексуальністю, а жінку розглядають як ресурс для дітонародження. Звертаючись до „сімейних цінностей“, церква виправдовує фізичне та сексуальне насильство над жінками та пропагує ненависть до гомосексуальних людей», — йдеться в повідомленні.

Розділи: Суспільство

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути