chrome firefox opera safari iexplorer

На карті свободи слова у світі Україна — червона

17 лютого 2011 о 12:20

«Репортери без кордонів» випустили щорічну карту свободи слова у світі. Про це повідомляє офіційний сайт міжнародної організації.

Карту зроблено на базі 50 критеріїв, починаючи від фізичних нападів на журналістів (арешти, напади, вбивства і т.д...), продовжуючи випадками цензури й самоцензури.

Крім того, «Репортери» також брали до уваги правові рамки країни та рівень цензури в Інтернеті.

Стан свободи слова на карті позначається кольорами. Білий колір — хороша ситуація, жовтий — задовільна, оранжевий — помітні проблеми, червоний — складна ситуація і чорний — дуже серйозна ситуація.

Україна позначена на карті червоним кольором.

http://jean-francoisjulliard.blogs.nouvelobs.com

Довідка 

«Репортери без кордонів» (англ. Reporters Without Borders) — міжнародна недержавна організація захисту прав людини, яка оберігає свободу слова у всьому світі. Організація проводить боротьбу з цензурою та виступає за звільнення журналістів, котрі знаходяться в ув'язненні, пов'язаному з їх професійною діяльністю. Організація заснована у 1985 році в Парижі.

20 травня

Інші дати
20 травня відзначають:
День банківських працівників України. Всесвітній день метрології. Всесвітній день травматолога.
Розгорнути
Народився Петро Скунць
(1942, с. Міжгір'я  Закарпатської обл. - 2007) - український поет, перекладач. Автор збірок "Сонце в росі", "Погляд", "ВЕрховинська пісня", "Полюси Землі", "На границі епох", "Один" та ін.
Розгорнути
Народився Микола Мурашко
(1844, м. Глухів, Сумська область - 1909) — український художник і педагог. В 1875 році заснував приватну художню школу, яка увійшла в історію під назвою Київської рисувальної школи.
Розгорнути
Народився Олександр Мишуга
(1853, с.Новий Витків, Львівська область - 1922) – український оперний співак, педагог.
Розгорнути
Народився Борис Мартос
(1879, смт. Градизьк, Полтавська область - 1977) — визначний український громадський і політичний діяч, кооператор і педагог. Голова Ради Міністрів УНР (1919).
«Як іскра ще в тобі горить І згаснути не вспіла – Гори! Життя – єдина мить Для смерті ж – вічність ціла.» (Олександр Олесь)
Розгорнути