chrome firefox opera safari iexplorer

Більшість українців хоче єдиного кандидата від опозиції ще до першого туру (опитування)

16 жовтня 2013 о 14:43

Відносна більшість громадян України (40,7%) вважає, що під час президентських виборів необхідно визначити єдиного, узгодженого кандидата від опозиції ще до першого туру виборів.

Такими є результати найновішого дослідження, проведеного на початку жовтня «Українським демократичним колом».

При цьому, згідно з дослідженням, 22,3% українців дотримуються думки, що необхідно брати участь у виборах усім опозиційним лідерам, а потім підтримати того кандидата від опозиції, який вийде до другого туру.

Для 23,8% опитаних байдуже, як буде діяти опозиція, а 13,2% було важко визначитись.

Примітно, що серед прихильників опозиційних партій — «Батьківщини», «УДАРу» та «Свободи» — більшість вважає, що треба визначити єдиного, узгодженого кандидата від опозиції ще до першого туру виборів. Цієї думки дотримується по 58%-59% виборців опозиційних сил.

Детальніше результати дослідження дивіться тут.

Всеукраїнське опитування було проведене «Українським демократичним колом» упродовж 26 вересня-3 жовтня 2013 року. Вибіркова сукупність репрезентує доросле населення України й охоплює всі регіони країни. Методом стандартизованого інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання опитано 1200 респондентів віком від 18 років. Статистична похибка вибірки без урахування дизайн-ефекту з імовірністю 0,95 не перевищує ±2,8 %.

«Рідна країна»

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути