chrome firefox opera safari iexplorer

Більшість українців — за відновлення смертної кари

14 червня 2012 о 14:05

Більше половини українців (57%) виступають за відновлення в Україні такого виду покарання за особливо тяжкі злочини, як смертна кара.

Про це свідчать результати дослідження громадської думки, проведеного Research & Branding Group.

Проти відновлення смертної кари виступили 34% респондентів, ще 9% не визначилися зі своєю позицією.

У той же час, доросле населення в Україні в основному проти дозволу носіння вогнепальної зброї, такої думки дотримуються 79% респондентів. Позитивно висловилися 13% респондентів, найбільше їх проживає в центрі, в містах, це найчастіше чоловіки віком 18-29 років. Майже кожен десятий респондент (9%) важко відповісти.

Дослідження громадської думки було проведено компанією Research & Branding Group у період з 22 березня по 1 квітня 2012 року. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України і АР Крим. Респонденти представляють доросле населення країни, всього було опитано 2078 осіб. Очікувана середня помилка вибірки становить +/-2,2%.

Нагадаємо, мораторій на виконання смертних вироків уперше почав діяти в Україні в 1995 році. А в 2000 році Верховна Рада внесла зміни до Кримінального кодексу, якими остаточно вилучила поняття «смертна кара» з офіційного списку кримінальних покарань.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути