chrome firefox opera safari iexplorer

71% українців за рік не купували сучасної української літератури

12 липня 2011 о 10:30
Більшість українців (71%) за останній рік не купували і не читали книг сучасних українських авторів.

Такі результати соціологічного опитування Research & Branding Group щодо літературних смаків українців.

У респондентів, які за останній рік купували або читали книги сучасних українських авторів, найбільш потрібними є книжки Ліни Костенко (10%). Твори цього автора воліють читачі всіх вікових груп. Найбільш авторитетною і здатною вплинути на громадські погляди українці визнали думку Ліни Костенко (11%).

Другим за популярністю (4%) та впливовості (4%) сучасним українським письменником, на думку респондентів, є автор нашумілого роману «Чорний ворон» Василь Шкляр.

Довідка

У період з 15 по 25 травня 2011 року компанія Research & Branding Group на замовлення журналу «Експерт Україна» провела дослідження громадської думки населення України щодо вивчення літературних уподобань жителів країни. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24 областях України, АР Крим, містах Київ і Севастополь. Респондентів відбирали за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності — 2089 осіб. Очікувана середня помилка вибірки + -2,2%.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути