chrome firefox opera safari iexplorer

Поетичні «Листи Тичині» запрошує писати учнів музей поета

16 жовтня 2013 о 14:38

Літературно-меморіальний музей-квартира П.Г. Тичини, з метою виявлення обдарованої учнівської молоді, яка прагне влитися в сучасну поетичну когорту, оголосив освітній проект-конкурс «Листи Тичині». Метою проекту є охоплення літературною діяльністю обдарованої молоді шкільного віку; представлення поетичного здобутку учасників шкільних та позашкільних закладів, юнацьких літературних студій; створення можливості для творчого зростання юних авторів.

Порядок подання поетичних творів за темами «Душа моя сонця намріяла» або «Добридень тобі, Україно моя» для формування рукописного «поштового зшитку» – учнівської аматорської збірки «Арфами золотими» є наступним:

1. Учнівський рукопис поезії має бути у формі листа, наприклад, починатися словами «Добридень! До Вас пише…», «Вітання Дому Тичини від …», а далі вірш довільного формату у відповідності до поданих вище тем.

2. Вітається, якщо твори будуть ілюстровані авторськими дитячими малюнками.

3. Рукописні твори учнів (з обов’язковим наданням копії в електронному вигляді) акумулюються в навчальному закладі у «літературного листоноші» з подальшою передачею до музею П.Тичини або надсилаються на адресу музею безпосередньо. 

4. З кращих поетичних творів формується рукописна збірка «Арфами золотими», яка експонується в музеї П.Тичини. 

5. Презентації збірки із запрошенням сучасних авторів проводяться в Києві у школах-учасниках та в приміщенні музеї за додатковими узгодженнями.

6. Роботи публікуються в Інтернет мережі на спеціальній сторінці з наданням статусу авторської публікації. 

7. Учні-учасники отримують відповідне посвідчення.

Адреса музею: вул. Терещенківська, 5, кв.1,3, 01004, Україна, м. Київ.

Чекаємо творчих робіт до 25 жовтня 2013р.

Джерело: prostir.museum
Розділи: Новини культури

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути