chrome firefox opera safari iexplorer

Чим небезпечні поїздки на метро

18 жовтня 2013 о 10:55

Мільйони людей щодня користуються метро, навіть не замислюючись, що це може бути не настільки безпечно, як здається на перший погляд.

А тим часом американські вчені та їхні британські колеги з Саутгемптонського університету встановили, що постійні поїздки в метро небезпечні для здоров'я людини через високий вміст в повітрі метрополітену токсичного для людини металевого пилу.

Проблема полягає в тому, що станції метро досить проблематично провітрювати, пояснюють вчені. З цієї причини в підземці постійно зберігається підвищена температура, а в повітрі концентрується пил, насичений частками металу.

Проникаючи в тканини людського тіла, ці шкідливі сполуки починають руйнувати такі життєво важливі органи, як печінка, легені, нирки, мозок і навіть серцево-судинну систему.

За твердженням фахівців, найбільшу небезпеку для людини становлять дрібні частинки. При вдиху більшість великих з'єднань осідає в трахеї і носових проходах, тоді як дрібні частинки безперешкодно досягають бронхіол. Через свої крихітні розміри вони легко проникають крізь захисний бар'єр епітелію дихальних шляхів і потрапляють в основні тканини організму.

Джерело: u-news.org.ua
Розділи: Суспільство

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути