chrome firefox opera safari iexplorer

«Смачна Масляна», м. Черкаси

Дата події:27 лютого 2011 о 13:00
Місце події:Черкаси, Парк 50-річчя Жовтня (Соснівський р-н).
Більше про подію:

У неділю 27 лютого КП «Дирекція парків» організовує грандіозні народні гуляння – Черкаська Масляна.

Організатори обіцяють, що святкування відбуватиметься у кращих слов’янських традиціях на центральній галявині парку 50-річчя Жовтня, що в Соснівці.

Кожен там знайде для себе розваги та млинці до смаку. Початок о 13 годині.

– Звичайно, в цей день на першому плані млинці, бо яка ж без них Масляна, – запрошує на святкування директор КП «Дирекція парків» Олександр Радуцький. – Млинці можна буде не тільки скуштувати, а й подивитися, як майстерно їх випікають. Тобто, буде шоу млинців «Смачна масляна».

Млинці пропонуватимуться в асортименті: із м’ясом, із печінкою, з грибами, з куркою, творогом, із варенням, шоколадним кремом та навіть із червоною ікрою.

Серед розваг, які готує відвідувачам «Дирекція парків», будуть як традиційні для Масляної, так і ексклюзивні. Зокрема, планують провести кулачні бої, перетягування канату, підняття гир та штурмувати стовп із призом на верхівці. Крім того, буде фехтувальне шоу, шоу вогню та спалення ляльки масляної.

Олександр Радуцький нагадує, що в цей день, згідно із християнськими традиціями, потрібно обов’язково попросити пробачення один в одного і, звичайно, пробачити.

8 вересня

Інші дати
8 вересня відзначають:
  • День танкіста.
  • День працівників газової, нафтової та нафтопереробної промисловості України.
  • День пам’яті жертв фашизму.
  • Міжнародний день солідарності журналістів.
  • Міжнародний день грамотності.
Розгорнути
Олександр Івахненко
1931 – український художник, заслужений діяч мистецтв України. Автор перших поштових марок незалежної України.
Розгорнути
Народилася Наталія Ужвій
(1898 – 1986), українська акторка театру та кіно. Народна артистка СРСР, лауреат Державної премії ім.Т.Шевченка. В її репертуарі близько 213 ролей у театрі та 20 у кінофільмах («Назар Стодоля», «Кармелюк», «Тарас Шевченко», «Украдене щастя», «Українська рапсодія»).
Розгорнути