chrome firefox opera safari iexplorer

На Сонці стався потужний спалах: магнітна буря почнеться в четвер

08 січня 2014 о 13:06

Рентгенівський спалах вищого класу потужності X стався на Сонці, приблизно через два дні викинута при спалаху хмара плазми досягне Землі і викличе магнітну бурю.

Спалах класу X1.2 стався на Сонці о 22.32 мск, його джерелом була група плям 1944 – одна з найбільших за останні роки, найбільше пляма в групі вдвічі більша за Землю. Ця ж група у другій половині дня вівторка стала джерелом менш потужною спалаху – класу M5.6.

«Ця група плям розташована поблизу центрального меридіана. Додаткового росту потоку протонів (в навколоземному просторі), мабуть, не буде – зараз вже спостерігається зростання потоку на рівні S1. Що стосується геомагнітних збурень, то конкретних даних поки немає, але за попередньою інформацією збурення будуть, але не завтра, а приблизно через кілька днів», — повідомляє korrespondent.net.

1 травня

Інші дати
Народилася Нонна Копержинська
(1920, м. Київ – 1999) - українська актриса театру і кіно. Народна слава прийшла до неї після ролей у фільмах «За двома зайцями» і «Королева бензоколонки».
«Нонна Копержинська не грала на сцені – вона на ній жила, і в цьому її можна порівняти з Амвросієм Бучмою». (Галина Яблонська).
Розгорнути