chrome firefox opera safari iexplorer

Дипломатам повідомили про можливе введення надзвичайного стану. МЗС заперечує

27 січня 2014 о 12:33

Деяким дипломатам, які перебувають в Україні повідомили про можливе введення надзвичайного стану.

Про це «Українській правді» повідомили джерела в одному з посольств.

За словами джерела, вони отримали повідомлення, що вірогідність введення надзвичайного стану дуже висока.

Між тим у МЗС називають провокацією заяви, що український МЗС попередив іноземні посольства про запровадження надзвичайного стану у країні, про що заявив речник МЗС Євген Перебийніс, передає Радіо Свобода.

«Це не відповідає дійсності. Ми ні про що не інформували посольства. Це якась провокація», — сказав він.
Між тим в понеділок вранці Міністр закордонних справ Леонід Кожара провів телефонні розмови з Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром, Міністром закордонних справ Королівства Швеція Карлом Більдтом та Міністром закордонних справ Республіки Польща Радославом Сікорським.

Під час телефонних розмов Леонід Кожара поінформував їх про останній розвиток подій в Україні, зокрема про захоплення радикально налаштованими силами будівлі Міністерства юстиції, «що може негативно позначитися на подальшому проведенні антикризових переговорів, а також спричинити ускладнення загальної внутрішньополітичної ситуації в країні».

Як відомо, раніше міністр Юстиції Олена Лукаш не виключила введення надзвичайного стану у зв’язку з тим, що Спільна справа на чолі з Данилюком захопила приміщення міністерства юстиції.

Лідер «УДАРу» Віталій Кличко попросив активістів звільнити будівлю міністерства, але вони відмовилися.

Розділи: Суспільство

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути