chrome firefox opera safari iexplorer

Посвідчення водія видаватимуть на 50 років

28 лютого 2011 о 17:53

Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про внесення змін до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами», яке визначає, що нові посвідчення водія міжнародного зразка видаватимуться строком на 50 років.

Такі нововведення обумовлені положеннями Міжнародної Конвенції про дорожній рух, яка вимагає встановлення терміну дії посвідчення водія.

У той же час, всі національні посвідчення водія відповідних категорій, які видані до набуття чинності цієї постанови, є дійсними на території України і не підлягають обов'язковому обміну.

Нагадаємо, з 29 березня 2011 року український водіям, які будуть отримувати водійське посвідчення і мають намір у майбутньому відвідати країни учасниці Міжнародної Конвенції про дорожній рух 1968 року, знадобляться водійські документи, в яких буде визначена кінцева дата строку їх дії.

Раніше Кабінет Міністрів запропонував обмежити термін дії посвідчення водія до 10 років.

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути