chrome firefox opera safari iexplorer

У США знімають документальну стрічку про Євромайдан

05 лютого 2014 о 10:21

Українець Юліян Гайда та ще семеро активістів зі США знімають документальний фільм «Погляд з Майдану» про події на київському Євромайдані.

Глядачі зможуть побачити фільм вже цієї осені. Стрічку видадуть англійською мовою.

До роботи на документальною стрічкою планують залучити голлівудських майстрів кінематографії. Перші уривки фільму нещодавно продемонстрували у Клівленді та Чикаго, а згодом проект фільму побачать у Торонто та Нью-Йорку.

«Поки деякі члени журналістського колективу ще досі працюють над збором матеріалів в Києві. Інші учасники команди вже зібрали частину коштів, необхідну для реалізації проекту. Молоді журналісти сподіваються на підтримку української громади та громадських організацій діаспори, адже правдивий погляд з Майдану повинен побачити світ», — заявили учасники проекту «Журналістський колектив Євромайдану», які працюють над створенням фільму.

Нагадаємо, раніше всі польські телеканали одночасно ввімкнули пісню на знак підтримки України.

 

Джерело: ТСН
Розділи: Новини культури

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути