chrome firefox opera safari iexplorer

Українські шаблістки — переможці етапу Кубка світу в Дакарі

11 лютого 2014 о 12:20

Українські шаблістки здобули перемогу на першому в сезоні командному етапі Кубка світу, який відбувся в Дакарі.

Про це повідомляє офіційний сайт Національної федерації фехтуванні України nffu.org.ua.

«З квартету чемпіонок світу 2012-го року виступало тільки тріо — Ольга Харлан, Галина Пундик і Олена Вороніна, а на місце Аліни Комащук, що не брала участь в турнірі через хворобу, повернулася Ольга Жовнір, яка достроково вибула з команди в минулому сезоні у зв'язку з травмою ахілового сухожилля. У чвертьфіналі українки перемогли Китай (45:39), далі виграли у Кореї (45:42) і у фіналі розгромили Італію (45:35)», — йдеться в повідомленні.

Технічні результати:

Шабля жіноча (командні):

1. Україна

2. Італія

3. Корея

Джерело: Укрінформ
Розділи: Спорт в Україні

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути