chrome firefox opera safari iexplorer

Українську спортсменку не пускали на закриття Паралімпіади через напис «мир»

17 березня 2014 о 08:57

Організатори Паролімпіади в Сочі намагалися не дати українській спортсменці вийти на арену з закликами до миру.

Про це в Facebookнаписала прес-секретар Національного комітету спорту інвалідів Наталія Гарач.

За її словами, Людмила Павленко одягла на церемонію закриття вінок, прикрашений стрічками з надписами, «мир», «peace», однак організатори їх зірвали.

«Надпис на кофтинці теж хотіли зірвати, і Люда заявила, що якщо зірвуть — вона не вийде з прапором на стадіон...», — розповіла Гарач.

Відстояти своє право українці допомогли інші спортсмени.

«Її обступили спортсмени із інших країн і почали представникам організаторів церемонії доводити, що в слові „мир“ нічого поганого немає... бо ми всі — за мир! почали фотографуватись... лише тоді представники організаторів церемонії відійшли...», — написала прес-секретар.

Як відомо, українська паралімпійська збірна майже повним складом проігнорувала відкриття Ігор, але вирішила брати участь у самих змаганнях попри присутність російських військ в Криму.

Спортсмени завоювали 25 медалей, ставши четвертими у загальному заліку.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути