chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві пекарі протестують проти закриття хлібозаводу

13 червня 2013 о 08:57

Пекарі одного зі столичних заводів принесли до стін Кабміну буханці та батони, після чого оголосили голодування.

В такий спосіб люди прагнуть привернути увагу чиновників до своїх проблем, ідеться в сюжеті ТСН.

Підприємство 19 липня мають ліквідувати, а всіх 400 з лишком працівників – звільнити. Протестувальники переконані, що через це деякі райони столиці можуть залишитися без свіжого та якісного хліба, а вони самі – без коштів на цей-таки хліб.

Порятунку люди шукають у чиновників. Утім, до мітингувальників ніхто з урядовців не вийшов, хоча про проблему в Кабміні знають і вже пообіцяли вирішити з адміністрацією столиці це питання.

Столична влада для цього створила спеціальну комісію, яка має порахувати, скільки хліба треба людям, аби продукція не пропадала, а підприємства не простоювали і не працювали у збиток. У КМДА пообіцяли, що хліб у місті точно буде, а робочі місця також потрібно зберегти.

Покупці свіжого хліба поблизу підприємства не приховують свого обурення. Кажуть, залишити весь район без продукту – нечувано. На додачу до цього, власник одного з магазинів повідомив, що йому неодноразово пропонували відмовитися від продукції саме цього заводу на користь інших підприємств. А отже, над закриттям підприємства хтось цілеспрямовано працює.

«Їздять спортсмени на „кубіках“-джипах і в дохідливій формі пояснюють, що треба відмовитися від продукції цього заводу», — розповів чоловік.

Експерти ж натомість у «хлібну змову» мало вірять. Сама по собі ця галузь не є привабливою, вважають вони. Бо через жорстке регулювання цін на соціальні сорти заробляти багато на хлібі не вийде. Особливо легально.

«60% галузі функціонує в тіньовому режимі», — твердить Леонід Козаченко.

У керівника «Київхліба» Володимира Череди є власні аргументи щодо доцільності закриття хлібозаводу. Він каже, що завод урятувати неможливо, бо конкуренція на ринку посилилася, а їсти більше хліба кияни не стали. Тому банкрутство окремих виробників – річ неминуча.

Натомість голодувальники сподіваються, що їхній завод ще можна урятувати. І збираються продовжувати боротьбу за підприємство.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути