chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві знову протестують студенти

20 лютого 2012 о 10:50

Колона студентів рухається по проїжджій частині вулиці Грушевського від Майдану Незалежності до Верховної Ради.

Вони протестують проти закону Про вищу освіту №9655. Його Верховна Рада має розглядати цього тижня.

Студенти тримають в руках плакати з написами: «Побачиш Табачника — дай йому підсрачника», «Табачник, поверни українську мову та історію в школи», «За якісну освіту, за вільне студентство».

Вони також скандують: «Виходь, бунтуй, Україну рятуй», «Знання — не товар. Універ — не базар!», «Табачника на нари — тоді підем на пари!».

«Ми проводимо марш за якісну освіту і вимагаємо негайної відставки Табачника, недопущення ухвалення закону Про вищу освіту а також виселення студентів із гуртожитків під час Євро. В Україні ведеться політика знищення освіти. Цьому правлячому класу не потрібен народ і освічені люди. Вони хочуть лише бидло, яким легко керувати. новий закон Про вищу освіту означає повну її комерціоналізацію. Політика Табачника — це махрова українофобія. Про це свідчить його остання заява, що історію України треба прибрати із шкільного курсу», — наголосив учасник акції Андрій Іллєнко.

Загалом на протест зібралося близько 100 осіб. Серед демонстрантів студенти з усіх обласних центрів України, зокрема представники вишів Луганська, Ужгорода, Львова, Сум, Севастополя, а також студенти київських ВНЗ із КПУ, КІСІ, НАУ, КНЕУ, Національного університету ім. Шевченка.

Згодом до протестувальників мають також приєднатися студенти Міжнародного медичного коледжу, який нещодавно закрило Міністерство освіти. Серед них діти-інваліди та їхні батьки.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути