chrome firefox opera safari iexplorer

Студенти оголосять Тиждень відмови від навчання

16 січня 2013 о 11:14

У випадку розгляду законопроекту «Про вищу освіту», який виключає право студентів на пільговий проїзд у транспорті, студенти оголосять Тиждень відмови від навчання. Про це заявила член Молодіжної ради при Кабінеті Міністрів Анастасія Сабова, повідомляє прес-служба ради.

«Подібна ініціатива парламентаріїв виглядає абсурдно. Складається враження, що голови фракцій не бачили що підписували. Якщо право студентів на проїзд зі знижками у транспорті, яке передбачене чинним законом про вищу освіту та іншим законопроектом, який є у парламенті, не буде збережене і в цьому варіанті документу, то ми оголосимо загальноукраїнський студентський Тиждень відмови від навчання. Через скасування пільг на транспорт іншогородні студенти просто не зможуть їздити на навчання з дому та навпаки через фінансові труднощі», — зазначила студентський лідер.

Вона також додала, що наразі в українських вищих навчальних закладах навчається близько двох мільйонів студентів.

«Впевнена, що на підтримку більшої частини студентів ми можемо розраховувати, адже подібний варіант законопроекту потрібен лише порожнім аудиторіям, а не студентам», — зауважила Сабова.

Нагадаємо: три опозиційні фракції внесли до Верховної Ради законопроект «Про вищу освіту», у якому не передбачено право студентів на пільговий проїзд.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини освіти

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути