chrome firefox opera safari iexplorer

Кабмін погодив план підготовки до евакуації українців з Криму

19 березня 2014 о 17:43

Уряд погодив план підготовки до можливої евакуації громадян України з Криму.

Про це на брифінгу заявив міністр Кабінету міністрів Остап Семерак, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

«Ми прогнозуємо, що цей процес може бути значно в більших масштабах, ніж сьогодні. Рішення прийнято не тільки урядом, але і Радою національної безпеки і оборони, затверджено відповідний план заходів, він сьогодні був затверджений на засіданні Кабміну», — заявив Семерак.

Він уточнив, що план «передбачає доручення всім органам центральної виконавчої влади провести підготовчий етап і виконати ті завдання, які стоять вже сьогодні».

Міністр кабінету міністрів зазначив, що уряд зв'язується з органами місцевої влади, які разом з Мінсоцполітики вже працюють над розміщенням тих кримчан, які залишають свої домівки. Урядовий кол-центр організував окрему групу, яка працює з біженцями.

«Сподіваюся, що цей процес не буде мати загрозливий характер, але ми готуємося до належної реакції на можливі міграційні рухи», — підкреслив він.

Конкретні складові плану, Семерак не озвучував, пообіцявши оприлюднити його на сайті Кабміну.

Як відомо, про свою готовність приймати біженців з Криму вже заявили у ряді регіонів, зокрема Львівщина і Херсонщина.

8 травня

Інші дати
Микола Козловський
1921 –  український майстер фотографічних справ. Лауреат Шевченківської премії за фотоальбом «Києве мій».  
Розгорнути
Народився Данило Лідер
(1917, с. Вікторівка, Росія - 2002) - художник театру, педагог. Народний художник України. Серед найвідоміших робіт: оформлення вистав "Ярослав Мудрий" І. Кочерги, "Король Лір" В. Шекспіра, "Дядя Ваня" А. Чехова, "Візит старої дами" Ф. Дюрренматта, "Тев'є-Тевель" за Шолом Алейхемом.
Розгорнути
Народилася Надія Кибальчич
(1878, с. Ясногород Житомирської обл. - 1914) - українська письменниця, перекладачка. Автор книжок "Поезії", "Дитячі оповідання", "Малий Ніно", "Спогади кота Сивка" та ін.
Розгорнути
Народився Василь Вовк-Карачевський
(1834, с. Дуболучівка Чернігівської обл. - 1893) - український громадсько-культурний діяч, публіцист, перекладач, Автор публіцистичних сатей, історичних досліджень ("Канів і його коротка історія"), перекладів праць М. Костомарова, М. Дашкевича, В. Антоновича.
Розгорнути