chrome firefox opera safari iexplorer

Вартість ліків стрибнула вгору через новий податок

03 квітня 2014 о 09:19

В Україні подорожчали ліки та послуги страхових компаній. Залежні від медицини люди в паніці – тепер на препарати, які дарують їм життя, доведеться витрачати чи не всі гроші. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Пенсіонер Григорій Тульчинський витрачає на ліки, без яких не проживе дружина, понад дві тисячі гривень щомісяця. Тепер його в аптеці попереджають — за новим законом платитиме ще більше.

У мене ціла пенсія дружини іде на ліки. А тепер ще й моя пенсія піде", — розповідає Григорій.

А все через новий податок та антикризові закони. Ставка ПДВ на ліки зросла. Щоправда навіть в аптеках не знають, наскільки подорожчають ліки та, за якими цінами продавати вже завезені та оформлені в Україні медикаменти – механізм не прописаний, а в податковій не знають, як має виглядати новий чек. Читайте також: У Криму ростуть ціни на продукти і бензин, а в аптеках скуповують ліки 

Ударили закони і по пальному. Не зросли ціни лише на деяких АЗС. Їх у столиці ще треба пошукати. Показова ж картина — 14 грн за літр 95-го і майже 13 гривень — за дизпаливо. Експерти кажуть, така ситуація була прогнозована. Адже новий закон оподатковує купівлю валюти в 0,5%. А це плюс 5 копійок на кожному літрі. Сюди також варто додати приблизно 80 копійок чи гривню за акциз. Тепер тонну пального купують на 800 гривень дорожче. 

Нагадаємо, що наведення ладу в ціноутворенні принесе Україні додаткові 50-60 млрд грн. Податок на ліки, комісія на купівлю валюти, збільшення акцизів на алкоголь і тютюн та подорожчання автомобілів — ось не повний перелік нововведень, які мають врятувати країну від фінансової катастрофи. Затягування пасків вже втілюють у реальне життя

 

Джерело: ТСН
Розділи: Здоровий спосіб життя

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути