chrome firefox opera safari iexplorer

Мінкульт оголосив конкурс на кращу ідею меморіалу «Небесної сотні»

25 квітня 2014 о 14:55
Міністерством культури України спільно з Департаментом містобудування та архітектури КМДА оголосило Всеукраїнський відкритий конкурс на визначення кращої ідеї Меморіального комплексу Героям Небесної Сотні у Києві.

За словами Євгена Нищука, на вимогу громади було прийнято рішення про створення Меморіалу Героям Небесної сотні.

Він також зазначив, що цей меморіал має стати народною справою, коли кожен охочий зможе долучитися до неї — чи ідеєю, чи голосуванням, чи фінансовою підтримкою. Взяти участь у створенні проекту можуть усі бажаючі, без обмежень фахового рівня учасників.

Також передбачена можливість участі у конкурсі громадян інших держав. Підготовка та всі етапи проведення конкурсу будуть широко висвітлюватись на офіційному веб-сайті конкурсу.

Лише після процесу широкого публічного обговорення проекти будуть винесені на розгляд Ради громадських експертів та членів Журі Конкурсу.

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути