chrome firefox opera safari iexplorer

Здатність розпізнавати смаки впливає на тривалість життя

22 травня 2014 о 11:34

Смакові рецептори, розташовані на язикові, відповідають не тільки за смакові уподобання. Вони, виявилося, позначаються на тривалості і якості життя в цілому, пише Meddaily.ru з посиланням на The Times of India. Як показали експерименти з плодовими мушками, якщо придушити здатність розпізнавати смак незалежно від обсягу споживання їжі, можна контролювати тривалість життя, гарантуючи старіння без проблеми зі здоров'ям.

Суть в тому, що гіркий смак негативно відбивається на тривалості життя. А ось солодкий смак позитивно відбивається на цьому показнику. Але найбільш важлива здатність — розпізнавати смак води. Мушки, які не могли розпізнавати воду, жили на 43% довше звичайного. Все це говорить про те, що сенсорне сприйняття впливає на здоров'я, зазначає Скотт Плетчер з Університету Мічигану.

Співробітники університетів Мічигану, Вейна та Інституту біомедичних досліджень Фрідріха Мішера встановили: втрата смаку провокує фізіологічні зміни. Вони допомагають тілу адаптуватися до відчуття, ніби воно не отримує достатніх обсягах життєво важливих речовин. Це відбивається як на виборі продуктів харчування, так і на сприйнятті та поведінці в цілому.

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути