chrome firefox opera safari iexplorer

Сонячне світло необхідне для здоров'я

12 червня 2014 о 14:56

Більшість вітамінів організм бере через раціональне і збалансоване харчування. Але Вітамін Д виробляється шкірою самостійно під впливом сонячних променів. Ультрафіолетові промені відіграють значну роль у біохімічних механізмах організму. Якщо сонячного світла замало, то настає нестача Вітаміну Д, норму якого через харчування можна покрити лише на 10-20 відсотків. Але для чого потрібен Вітамін Д і які наслідки принесе нестача?

Лікарі та науковці досліджують чудодійну силу сонця вже дуже давно. Багаточисленні дослідження довели, що виникнення деяких хвороб залежить від географічного розташування. «Люди що живуть у вищих широтах, частіше страждають на лімфому, а також рак кишечника, підшлункової залози, простати, яєчників та молочної залози», стверджує Майкл Холік з Університету Бостона. Але також кількість випадків цукрового діабету, хвороб Крона та деяких психічних розладів значно відрізняються між півднем та півночем. Наприклад, діти із малосонячної Норвегії хворіють в 400 разів частіше на діабет першого типу, ніж їх однолітки із Венесуели. Саме тому лікарі радять частіше насолоджуватись сонцем, а не сидіти цілісінькими днями в офісі.

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути