chrome firefox opera safari iexplorer

Мобільний телефон може бути вашим ворогом

19 червня 2014 о 09:51

Спеціалісти переконують, що використання мобільного телефону може бути небезпечним для здоров’я людини. Особливо небезпечним він стає при наступанні темряви. Науковці стверджують, що перегляд інформації на мобільному телефоні при темряві може призвести до різноманітних наслідків для здоров’я очей аж до сліпоти.

Так, відомі неодноразові випадки відшарування сітківки через зловживання використання мобільного телефону. До таких наслідків призводить тривале та безперервне використання телефону.

Зазвичай ускладнення від використання мобільного телефону виникають у людей похилого віку, проте такі наслідки можуть стосуватись і людей молодшого віку.

Причиною погіршення зору через використання мобільного телефону є не лише яскравість екрану, але й двовимірність зображення. Тривимірне зображення є природнім для людського ока, а двовимірне призводить до його напруження.

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути